Po rekonštrukcii dnes slávnostne otvorili školský bazén

03.02.2009 Svidník

Svidník 3. februára (TASR) – Po komplexnej rekonštrukcii dnes na Základnej škole na ulici 8. mája vo Svidníku slávnostne odovzdali do užívania vynovený školský bazén.
Vzhľadom na katastrofálny stav kopilitovej steny bazéna musel mestský úrad ako zriaďovateľ spomínanej školy pristúpiť k okamžitej oprave, pričom namiesto kopilitových dielcov osadili v celom objekte bazéna plastové okná.
S opravou stropu bazéna a vzduchotechniky začala dodávateľská firma v septembri minulého roka. Okrem týchto prác realizovali potiahnutie povrchu 25-metrovej bazénovej vane špeciálnou fóliou, zrekonštruovali šatne, sprchy, sociálne zariadenia a vstupné priestory bazéna. \"Doteraz sme na rekonštrukciu bazéna preinvestovali 108.345 eur (3,264 milióna Sk), čo nie je pre mesto nízka suma. Napriek tomu sa však chceme ešte pustiť do technologickej časti. Predpokladáme, že do ďalšej modernizácie investujeme ešte 50.000 eur (1,506 milióna Sk), \" povedal dnes pre TASR primátor Svidníka Michal Bartko.
Spomínaný bazén doteraz slúžil žiakom svidníckych škôl. Oddnes ho však môže každý deň okrem pondelka v popoludňajších hodinách využívať aj verejnosť.
 

Vyberte región